Äggröra med grön ärtpuré

Äggröra har varit en favorit för min lille sedan han började äta fast föda. Jag brukar variera vad han får till, men ett ägg som bas i lunchen ger bra näring och energi. I det här receptet kombineras äggröran med grön ärtpuré. Hur jag gör puréer finns beskrivet i ett tidigare inlägg som du kan läsa här: https://julialarkert.blogspot.se/2018/05/rotfruktspure-grundrecept.html

1 portion 
1 ägg
Smör/olja till stekning
En skvätt vatten
2-3 kuber grön ärtpuré (fryst)
Valfri krydda för variation, t.ex. oregano, dill, timjan eller koriander

Gör så här:
Ta fram ärtkuberna ur frysen och tina i rumstemperatur eller värm en kort stund i micro. Stek ägget i smör eller olja under omrörning. Tillsätt en skvätt vatten för lite lösare/krämigare konsistens. Till servering kan du antingen röra samman äggröran och purén, eller servera separat som på bilden.


Näringsinnehåll:
Energi (kJ/kcal): 736/176
Protein (g): 10
Fett (g): 13
Kolhydrater (g): 5

Kommentarer

Populära inlägg