Chiagröt på kokosmjölk
Det här är en av mina absoluta frukost- och brunchfavoriter, som går hem hos de flesta. Jag gillar att "blanda ut" chiapudding med havregryn eftersom det blir lite mer substans då. Gillar även när det blir lite mer textur och tuggmotstånd. Jag använder mig av garants kokosmjölk på tetra eftersom den är överlägset bäst i krämighet enligt mig! Det här receptet blir till ca 4 portioner beroende på hur hungrig man är 😉
Ca 4 portioner:
2 msk chiafrön
2 dl havregryn
1 paket kokosmjölk (250 ml)
1,5-2 dl vatten
1 tsk kardemumma
10 g jordnötssmör
1 tsk pumpakärnor
1 tsk kokoschips
0,5 dl björnbär
Gör så här:
Blanda alla ingredienser och ställ i kylen minst 1 h, helst över natten. Rör om efter en stund så att inte alla chiafrön hamnar i botten. Står sig i kylen 3-4 dagar! Toppa med sådant du gillar, t.ex. jordnötssmör, banan, björnbär, kokosflingor och pumpakärnor som nedan 😋
Ca 4 portioner:
2 msk chiafrön
2 dl havregryn
1 paket kokosmjölk (250 ml)
1,5-2 dl vatten
1 tsk kardemumma
10 g jordnötssmör
1 tsk pumpakärnor
1 tsk kokoschips
0,5 dl björnbär
Gör så här:
Blanda alla ingredienser och ställ i kylen minst 1 h, helst över natten. Rör om efter en stund så att inte alla chiafrön hamnar i botten. Står sig i kylen 3-4 dagar! Toppa med sådant du gillar, t.ex. jordnötssmör, banan, björnbär, kokosflingor och pumpakärnor som nedan 😋
Näringsinnehåll (per portion utan topping):
Energi (kJ/kcal): 787/188
Protein (g): 4
Fett (g): 14
Kolhydrater (g): 12
Näringsinnehåll (topping som på bilden):
Energi (kJ/kcal): 682/163
Protein (g): 4
Fett (g): 8
Kolhydrater (g): 16
Kommentarer
Skicka en kommentar