Godaste dadelbollarna!
SOM jag har provat mig fram för att göra de absolut godaste dadelbollarna. Nu äntligen tycker jag att jag har lyckats, så här kommer receptet - enjoy! Dessa går utmärkt att ha i frysen och ta fram när man är sugen. Jag brukar äta dem direkt från frysen när de fortfarande är kalla, det är nästan extra gott.
Ca 20 bollar:
15 färska dadlar
3 dl havregryn
1/2 dl kokosolja
1/2 dl kaffe
1/2 dl kakao
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl kokosflingor
En nypa flingsalt
Kokosflingor att rulla i
Gör så här:
Mosa dadlar och kaffe i en bunke med en gaffel eller mixa slätt. Tillsätt övriga ingredienser och jobba med händerna tills allt är blandat. Forma bollar och rulla i kokos. Njut!
Näringsinnehåll (per boll):
Ca 20 bollar:
15 färska dadlar
3 dl havregryn
1/2 dl kokosolja
1/2 dl kaffe
1/2 dl kakao
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl kokosflingor
En nypa flingsalt
Kokosflingor att rulla i
Gör så här:
Mosa dadlar och kaffe i en bunke med en gaffel eller mixa slätt. Tillsätt övriga ingredienser och jobba med händerna tills allt är blandat. Forma bollar och rulla i kokos. Njut!
Näringsinnehåll (per boll):
Energi (kJ/kcal): 342/82
Protein (g): 2
Fett (g): 5
Kolhydrater (g): 7
Kommentarer
Skicka en kommentar