Hemligheten bakom de perfekta sötpotatispommesen

Jag är lite av ett proffs på att göra sötpotatispommes, om jag får lov att skryta lite. Det tog ett tag innan jag lyckades få dem så där krispiga som de blir på restaurang, men nu jäklar har jag den rätta snitsen. Det här receptet är typ 100-procentigt om du följer det. Jag brukar behålla skalet på sötpotatisen eftersom jag tycker det blir godare, men det gör du såklart som du vill.

Tips! Öppna ungnsluckan och vädra ut lite ånga 1-2 ggr under gräddningstiden, då blir pommensen extra krispiga.

2 portioner
400 g sötpotatis
1 msk maisena
olivolja
salt
peppar

Gör så här:
Skär sötpotatisen i cirka 0,5 cm tjocka stavar.
Lägg stavarna i en bunke och fyll upp med kallt vatten. Låt stavarna stå kallt i minst 20 minuter (jag brukar förbereda dem och ställa in bunken i kylen över dagen). Sätt på ugnen på 225 grader.
Häll av vattnet och "dutta" stavarna med papper så att de blir torra.
Lägg stavarna i en platspåse, strö över maisena och skaka om så att alla stavar blir pudrade.
Lägg stavarna på en plåt med bakplåtspapper (de ska helst ligga en och en utan att röra varandra) och ringla eller spraya över olja. Salta och peppra.



Grädda pommesen i ugnen i ca 25 minuter eller tills de fått färg och ser krispiga ut.


Lycka till!

Näringsinnehåll (per portion):
Energi (kJ/kcal): 1042/249
Protein (g): 3
Fett (g): 7
Kolhydrater (g): 40

Kommentarer

Populära inlägg