Äggröra med parmesan och blomkålspuré

En av många standardluncher till den lille som oftast funkar här hemma just nu. Välkomponerad och mild i smakerna. Här har jag "spiceat" upp den med parmesanost för att få in lite mer smak (det gick hem, yes!)

Hur jag gör puréer finns beskrivet i ett tidigare inlägg som du kan läsa HÄR (klick)

1 portion 
1 ägg
Smör/olja till stekning
En skvätt vatten
2-4 kuber blomkålspuré (fryst)
Parmesanost

Gör så här:
Ta fram blomkålskuberna ur frysen och tina i rumstemperatur eller värm en kort stund i micro. Stek ägget i smör eller olja under omrörning. Tillsätt en skvätt vatten för lite lösare/krämigare konsistens. Toppa med riven parmesanost till servering.


Näringsinnehåll:
Energi (kJ/kcal): 833/199
Protein (g): 10
Fett (g): 17
Kolhydrater (g): 2

Kommentarer

Populära inlägg