Bakad potatis med VEGO-skagen

Alltså, OJ vad gott det här blev! Har länge funderat på hur man kan göra en vegetarisk röra som blir lika god som en klassisk skagenröra. Det, mina vänner, löste de vita stora bönorna. Extra plus för det superbra näringsinnehåll som bönor dessutom har. Det här kommer definitivt bli en favorit hos oss.

Tips! Mosa inte bönorna för mycket, det blir godare om de fortfarande finns lite större bitar.

2 portioner:
2 bakpotatisar
1 burk stora vita bönor
0,5 finhackad rödlök
1 dl turkisk yoghurt eller lättcremefraiche
0,5 dl majonäs
1 msk fryst dill
1 msk fryst basilika
1 msk pressad citron
salt
peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Nagga bakpotatisarna med en gaffel, lägg dem i en ugnssäker form och baka i mitten av ugnen i cirka 1 h. Känn efter med en sticka så att potatisarna är mjuka rakt igenom.  Skölj bönorna noggrant i kallt vatten. Mosa bönorna grovt med en gaffel, det ska inte bli ett slätt mos utan fortfarande finnas större bitar kvar. Blanda bönor, finhackad rödlök, turkisk yoghurt, majonäs, dill, basilika och pressad citron i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera med en härlig sallad.


Näringsinnehåll (per portion):
Energi (kJ/kcal): 2548/609
Protein (g): 11
Fett (g): 10
Kolhydrater (g): 38

Kommentarer

Populära inlägg