Glutenfria veganska muffins
De här muffinsarna är bakade helt utan ingredienser från djurriket och är alltså helt veganska. De är även fria från vanligt strösocker och är i stället sötade med dadlar, banan och kokossocker. Framför allt är de supergoda och saftiga! Du kommer inte att bli besviken 😉
För 9 muffins:
5 dadlar
0,5 banan
1 msk agavesirap
3 msk kokosolja
2 msk vatten
1 dl rismjöl
2 tsk psyllium husk
1 msk chiafrön
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
0,5 tsk kardemumma
3 dl vatten
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur dadlarna och lägg i en skål tillsammans med banan, agavesirap, kokosolja och 2 msk vatten. Mosa ihop allt med en gaffel tills det blivit hyfsat jämnt och krämigt. Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör ner i dadel- och bananröran. Tillsätt vattnet och rör runt till en jämn smet. Klicka ut i muffinsformar och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter.
Näringsinnehåll (per muffin):
Energi (kJ/kcal): 493/118
Protein (g): 1
Fett (g): 5
Kolhydrater (g): 15
Kommentarer
Skicka en kommentar