Quinoagröt på kokosmjölk

Detta är en favorit som passar lika bra till frukost, brunch eller lunch. Lite matigare eftersom den är gjord på quinoa. Quinoa är ett frö som är rikt på protein och fibrer. Quinoan ger också ett härligt tuggmotstånd jämfört med "vanlig" gröt.

Jag brukar göra en sats som räcker till 3-4 portioner beroende på hur mycket man vill äta. Det går bra att förvara den i en plastbytta i kylen och bara värma på lite om man inte vill äta den kall (vilket också går bra).

3-4 portioner:
1 tetra kokosmjölk (jag använder garant för att den är godast och krämigast enligt mig)
2-3 dl vatten
1,5 dl okokt quinoa
1/2 tsk salt
kardemumma och kanel efter smak

Gör så här:
Börja med att koka quinoan i 2 dl vatten i 15 minuter. Tillsätt därefter kokosmjölken och fortsätt koka på svag värme i 20-30 minuter. Se till så att vätskan inte kokar bort, och tillsätt i så fall mer vatten allt eftersom. Quinoan ska bli riktigt genomkokt för en bra grötkonsistens.

Sen kan du toppa med precis vad som helst, vad du känner för helt enkelt! Här har jag toppat med banan, blåbär, vattenmelon och kokosflakes. Mums!



Näringsinnehåll (per portion utan topping, räknat på 4 portioner):
Energi (kJ/kcal): 891/213
Protein (g): 5
Fett (g): 12
Kolhydrater (g): 20

Kommentarer

Populära inlägg