Rostad sötpotatismacka

Alla ni brödälskare där ute, har ni provat att rosta sötpotatis i brödrosten? Det går! Sötpotatismackan passar perfekt på brunchbordet eller när man vill ha en lättare lunch. Superfräscht och smarrigt 😋Du kan välja topping utifrån vad du är sugen på, jag gillar att få både något lite matigare (som ägg, avokado, fetaost, mm.) och något sötare (som banan, jordnötssmör, mm). Prova dig fram, det är bara fantasin som sätter gränsen!

Till 4-6 "mackor" behöver du:
1 lagom stor sötpotatis (gärna ganska tjock så att skivorna får stor yta till toppingen)
Valfri topping (här har jag valt babyspenat/ägg och jordnötssmör/banan/jordgubbar)

Gör så här:
Skiva sötpotatisen på längden i ca 0,5 cm tjocka skivor. Rosta på hög värme i brödrosten. Du kan behöva rosta flera gånger för att skivorna ska bli helt klara. De ska vara mjuka rakt igenom och ha fått lite färg. Toppa med precis vad du vill och njut!


Näringsinnehåll (portionen ovan):
Energi (kJ/kcal): 1728/413
Protein (g): 15
Fett (g): 15
Kolhydrater (g): 51

Kommentarer

Populära inlägg