Somrig sallad med vattenmelon och fetaost
Den här salladen går varm (fast den är kall 😜) hemma hos oss på sommaren. Den är fantastiskt god och passar till typ allt; kyckling, vegobiffar, lax, you name it. Vattenmelonen bidrar verkligen med både smak, konsistens och fräschör. Tillsammans med fetaosten blir det också en härlig kontrast mellan sött och salt. Du måste prova någon varm dag i sommar!
Du behöver (till 4 personer):
300 g vattenmelon utan skal
1/2 gurka
250 g coctailtomater
1/4 rödlök
65 g babyspenat
65 g isbergssallad
1 pkt fetaost
1 msk pumpakärnor
Gör så här:
Hacka alla ingredienser och lägg upp på ett fat, med babyspenaten och isbergssalladen underst. Ringla över balsamvinäger (den krämiga varianten) och strö sist över pumpakärnorna.
Du behöver (till 4 personer):
300 g vattenmelon utan skal
1/2 gurka
250 g coctailtomater
1/4 rödlök
65 g babyspenat
65 g isbergssallad
1 pkt fetaost
1 msk pumpakärnor
Gör så här:
Hacka alla ingredienser och lägg upp på ett fat, med babyspenaten och isbergssalladen underst. Ringla över balsamvinäger (den krämiga varianten) och strö sist över pumpakärnorna.
Näringsinnehåll (per portion):
Energi (kJ/kcal): 905/216
Protein (g): 10
Fett (g): 14
Kolhydrater (g): 12
Kommentarer
Skicka en kommentar