Ugnsbakad sötpotatis med äpplig tonfiskröra
Alla tonfiskröraälskare, se hit! Det här är min favoritröra av alla röror. Syrligt äpple tillsammans med soltorkade tomater, basilika och majonäs gör den smakrik, fräsch och krämig på en och samma gång. Serverad med ugnsbakad sötpotatis och en härlig sallad så blir detta en riktig pangmiddag. Högt proteininnehåll har den också för den delen. Alla 👍👍 för denna måltid!
2 portioner:
2 medelstora sötpotatisar
salt
peppar
olivolja
1 burk tonfisk i vatten
1 dl keso
2 msk majonäs
4 hackade soltorkade tomater
1/4 finhackad rödlök
1/2 tärnat syrligt äpple (gärna granny smith)
1/2 dl grovhackad färsk basilika
1 msk pressad citron
salt
peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär sötpotatisarna i halvor på längden och lägg dem i en ugnssäker form. Pensla med olivolja och krydda med salt och peppar. Baka sötpotatisarna i ugnen i cirka 30 minuter tills de är mjuka rakt igenom och har fått fin färg.
Häll av vattnet från tonfisken. Blanda tonfisk, keso, majonäs, soltorkade tomater, rödlök, äpple, basilika och citron. Krydda med salt och peppar.
Servera tonfiskröran med den ugnsbakade sötpotatisen och en grönsallad.
M U M S!
2 portioner:
2 medelstora sötpotatisar
salt
peppar
olivolja
1 burk tonfisk i vatten
1 dl keso
2 msk majonäs
4 hackade soltorkade tomater
1/4 finhackad rödlök
1/2 tärnat syrligt äpple (gärna granny smith)
1/2 dl grovhackad färsk basilika
1 msk pressad citron
salt
peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär sötpotatisarna i halvor på längden och lägg dem i en ugnssäker form. Pensla med olivolja och krydda med salt och peppar. Baka sötpotatisarna i ugnen i cirka 30 minuter tills de är mjuka rakt igenom och har fått fin färg.
Häll av vattnet från tonfisken. Blanda tonfisk, keso, majonäs, soltorkade tomater, rödlök, äpple, basilika och citron. Krydda med salt och peppar.
Servera tonfiskröran med den ugnsbakade sötpotatisen och en grönsallad.
M U M S!
Näringsinnehåll (per portion, utan sallad):
Energi (kJ/kcal): 2155/515
Protein (g): 27
Fett (g): 21
Kolhydrater (g): 98
Kommentarer
Skicka en kommentar