Glutenfria havrescones
Det här är ett hett tips för dig som älskar scones men som letar efter ett lite nyttigare alternativ. Gjorda på havregryn och ägg gör att dessa scones blir både fiber- och proteinrika. De blir också saftiga och smakrika! Äts med fördel nybakade, varför inte med färskost och marmelad eller jordnötssmör och banan som nedan? 😋
2 scones:
1 ägg
1 dl havregryn
2 msk psyllium husk
3 msk vatten
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa alla ingredienser till en slät smet och låt vila i 5 minuter. Klicka ut två scones på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Näringsinnehåll (per scone):
2 scones:
1 ägg
1 dl havregryn
2 msk psyllium husk
3 msk vatten
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa alla ingredienser till en slät smet och låt vila i 5 minuter. Klicka ut två scones på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Näringsinnehåll (per scone):
Energi (kJ/kcal): 552/132
Protein (g): 8
Fett (g): 5
Kolhydrater (g): 12
Kommentarer
Skicka en kommentar