Ugnsbakad aubergine med bön- och avokadosallad

Om du inte provat ugnsbakad aubergine så är det dags nu. Det blir supergott och lagar i princip sig själv 😀. Servera med en matig bön- och avokadosallad och bearnaisesås så kommer du få en härlig måltid!

2 portioner:
1 stor aubergine
1 burk blandade bönor med matvete
1/3 gurka
1 avokado
1 msk fryst persilja (färsk går såklart lika bra)
1 msk olivolja
0,5 msk citronsaft
bearnaisesås

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Dela auberginen på längden och skåra den som ett rutnät med en kniv. Pensla med olja, salta och peppra. Baka i ugnen i cirka 30 minuter, tills auberginen fått fin färg och är mjuk rakt igenom. Gör under tiden bön- och avokadosalladen: Skölj bönorna noga tills allt skum är borta. Blanda bönorna med tärnad gurka och avokado, persilja, olivolja och citronsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera med bearnaisesåsen och ett gott bröd.


Näringsinnehåll (per portion):
Energi (kJ/kcal): 2234/534
Protein (g): 20
Fett (g): 32
Kolhydrater (g): 35

Kommentarer

Populära inlägg