Vegetarisk chili med ajvar

Ajvar är underskattat. Man använder det alldeles för sällan, i alla fall jag. Jag glömmer liksom bort att det finns. Den här chilin är dock gjord med ajvar, och den blev satans god 😀. Perfekt som vegetarisk "taco" eller som vi åt den här nedan, men blandsallad och baguette. Mums!

2 portioner:

Chili
1 paket svarta bönor
1,5 dl ajvar
0,5 burk majs
0,5 hackad gul lök
koriander
1 krm chiliflakes
salt
peppar
riven ost (jag använde parmesan)

Avokadoröra
1 avokado
0,5 vitlöksklyfta
0,5 dl turkisk yoghurt
en skvätt pressad citron
salt
peppar

Tillbehör
keso
blandsallad
baguette

Gör så här:
Chili: Fräs den hackade löken i olja i en stekpanna. Tillsätt bönor, majs och ajvar och låt det bli varmt. Krydda med salt, peppar, koriander och chiliflakes. Guacamole: Mosa avokadon med yoghurten. Pressa i vitlöken och citronsaften. Smaka av med salt och peppar. Servera chilin med guacamole, riven ost, blandsallad och keso.


Näringsinnehåll (per portion utan sallad, keso och bröd):
Energi (kJ/kcal): 2100/502
Protein (g): 23
Fett (g): 22
Kolhydrater (g): 43

Kommentarer

Populära inlägg