Smakrik ratatouille med linser
Här kommer ett vegetariskt recept som är riktigt gott och superdupernyttigt. En lite matigare ratatouille tack vare linserna. Linserna bidrar också till att ratatouillen får en krämigare känsla. Som jag skriver i beskrivningen blir denna rätt godare ju längre tid ratatouillen får puttra, så gör den gärna någon timme innan servering. Den blir också ännu godare dagen efter, och kan då gärna ätas kall som den är!
4 portioner
1 liten tärnad aubergine
1 liten tärnad zucchini
2 tärnade röda paprikor (eller en stor)
1 skivad gul lök
2 skivade vitlöksklyftor
1 pkt linser (sköljda)
1 grönsaksbuljongtärning
salt
1 pkt krossade tomater
2 dl vatten
peppar
1 tsk chili/sambal oelek
280 g okokt pasta
Gör så här
Fräs lök och vitlök i olja i en stor kastrull tills de mjuknat. Tillsätt resten av de tärnade grönsakerna och fräs i cirka fem minuter. Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong och vatten och låt puttra på svag värme så länge du har tid med, men minst 15 minuter. Ju längre desto godare blir smakerna! Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. När pastan är klar är det dags att tillsätta de sköljda linserna i ratatouillen och smakar av med salt, peppar och chili/sambal oelek. Toppa gärna med riven parmesanost och färsk basilika.
Näringsinnehåll (per portion):
Energi (kcal): 450
Protein (g): 20
Fett (g): 2
Kolhydrater (g): 81
Kommentarer
Skicka en kommentar