Ugnsbakad aubergine med fetaost- och ajvarröra
Hur mycket älskar man inte recept med kort ingredienslista? Det är är en superfräsch och god måltid som är SÅ enkel att göra. En lite lättare måltid som gärna kan kompletteras med ett gott bröd. Går även att blanda ut salladen med något mer matigt, som till exempel quinoa, kikärtor eller bönor. Bara fantasin sätter stopp 😉✌
2 portioner:
1 stor aubergine
1 paket fetaost
3 dl ajvar relish
1 msk fryst basilika
svartpeppar
blandsallad
bröd
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Dela auberginen på längden och skåra ett rutnät i fruktköttet med en kniv. Pensla med olivolja och salt och peppra. Baka i ugnen i cirka 30 minuter, tills auberginen fått fin färg. Gör under tiden feta/ajvarröran: smula ner fetaosten i en bunke, rör ner ajvar och basilika. Smaka av med svartpeppar. Servera med blandsallad och ett gott bröd.
Näringsinnehåll (per portion utan sallad):
2 portioner:
1 stor aubergine
1 paket fetaost
3 dl ajvar relish
1 msk fryst basilika
svartpeppar
blandsallad
bröd
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Dela auberginen på längden och skåra ett rutnät i fruktköttet med en kniv. Pensla med olivolja och salt och peppra. Baka i ugnen i cirka 30 minuter, tills auberginen fått fin färg. Gör under tiden feta/ajvarröran: smula ner fetaosten i en bunke, rör ner ajvar och basilika. Smaka av med svartpeppar. Servera med blandsallad och ett gott bröd.
Näringsinnehåll (per portion utan sallad):
Energi (kJ/kcal): 1552/371
Protein (g): 15
Fett (g): 24
Kolhydrater (g): 20
Kommentarer
Skicka en kommentar