Varm tomat- och fetaostsallad med sting
Visste du att tomater blir extra nyttiga när de är tillagade? Det beror på att pigmentet Lykopen i tomaterna (det som gör dem röda) blir mer tillgängligt och frigörs i större mängder när tomater kokats eller tillagats. Lykopen bidrar till en rad hälsofördelar, bland annat med att minska risken för olika cancersjukdomar. Vill du läsa mer om tomaters hälsofördelar kan du göra en snabb googling så kommer det upp några bra artiklar 😉
Med det sagt så MÅSTE du prova det här receptet. Det är en så himla härlig varm sallad som passar till både fisk och kyckling, eller bara med ett gott bröd om du vill ha en lätt måltid. Detta är en favorit i min familj som alla kastar sig över när den bjuds.
2 portioner
6 tomater
1 pkt fetaost
0,5 chilifrukt
1 msk olivolja
svartpeppar
valfritt protein, t.ex kyckling/lax
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva tomaterna hacka chilin. Fördela tomaterna jämt över en plåt och strö över den hackade chilin. Smula över fetaost och ringla över olivoljan. Peppra. Tillaga i ugnen i cirka 30 minuter, tills fetaosten fått lite färg. Stek kycklingen när det är cirka 10 minuter kvar på salladen.

Näringsinnehåll (per portion, med 150g kyckling):
Med det sagt så MÅSTE du prova det här receptet. Det är en så himla härlig varm sallad som passar till både fisk och kyckling, eller bara med ett gott bröd om du vill ha en lätt måltid. Detta är en favorit i min familj som alla kastar sig över när den bjuds.
2 portioner
6 tomater
1 pkt fetaost
0,5 chilifrukt
1 msk olivolja
svartpeppar
valfritt protein, t.ex kyckling/lax
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva tomaterna hacka chilin. Fördela tomaterna jämt över en plåt och strö över den hackade chilin. Smula över fetaost och ringla över olivoljan. Peppra. Tillaga i ugnen i cirka 30 minuter, tills fetaosten fått lite färg. Stek kycklingen när det är cirka 10 minuter kvar på salladen.
Energi (kcal): 456
Protein (g): 31
Fett (g): 28
Kolhydrater (g): 17
Kommentarer
Skicka en kommentar