Ljummen quinoasallad med teriyakistekt tofu
Min fredagsmiddag denna vecka som bara blev SÅ god! Helt vegansk och supermycket färg och smak. Me like!
Hoppas du också provar och gillar 😉💜
2-3 portioner
1 dl quinoa
0,5 grönsaksbuljongtärning
1 normalstor tärnad sötpotatis
0,5 skivad purjolök
1 tärnad avokado
1 grovt riven morot
1 tärnad tomat
1 pkt naturell tofu
1 msk teriyakisås
vita eller svarta sesamfrön
Gör så här: Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen och blanda i buljongtärningen. Ångkoka sötpotatisen och purjolöken i några minuter tills de blivit mjuka. Stek tofun och tomaten i olja, tillsätt teriyakisåsen när tofun fått lite yta. Fördela sötpotatis, purjolök, quinoa, tofu och tomat i en skål eller stort fat. Tillsätt tärnad avokado, gurka och riven morot. Blanda om försiktigt. Toppa med sesamfrön. Salta och peppra efter smak. Servera gärna med ett gott bröd.
Bon apetit! 😀😍
Näringsinnehåll (per portion):
Hoppas du också provar och gillar 😉💜
2-3 portioner
1 dl quinoa
0,5 grönsaksbuljongtärning
1 normalstor tärnad sötpotatis
0,5 skivad purjolök
1 tärnad avokado
1 grovt riven morot
1 tärnad tomat
1 pkt naturell tofu
1 msk teriyakisås
vita eller svarta sesamfrön
Gör så här: Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen och blanda i buljongtärningen. Ångkoka sötpotatisen och purjolöken i några minuter tills de blivit mjuka. Stek tofun och tomaten i olja, tillsätt teriyakisåsen när tofun fått lite yta. Fördela sötpotatis, purjolök, quinoa, tofu och tomat i en skål eller stort fat. Tillsätt tärnad avokado, gurka och riven morot. Blanda om försiktigt. Toppa med sesamfrön. Salta och peppra efter smak. Servera gärna med ett gott bröd.
Bon apetit! 😀😍
Näringsinnehåll (per portion):
Energi (kcal): 640
Protein (g): 38
Fett (g): 25
Kolhydrater (g): 63
Kommentarer
Skicka en kommentar