Saftigt bananbröd - glutenfritt och utan tillsatt socker

Här kommer ett enkelt recept på ett väldigt gott (och nyttigt) bananbröd som blir saftigt och smarrigt. Jag bakade i en liten springform, men det går lika bra att göra i muffinsformar eller långpanna. Jag använder inget tillsatt socker eller vetemjöl i detta, så det är både "sockerfritt" och glutenfritt 😀🍞

1 bröd
2 mogna bananer
6 färska dadlar
2 dl bovetemjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 msk psylliumhusk
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1,5-2 dl vatten

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa (med kokosflingor) en liten springform eller långpanna. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Mosa dadlarna och bananerna med vattnet tills de blivit en hyfsat slät smet. Tillsätt den torra blandningen och rör runt till en jämn smet. Den ska vara hyfsat lös. Häll över smeten i formen Grädda brödet i ugnen i cirka 20 minuter.




Näringsinnehåll (per portion, räknat på 8 bitar):
Energi (kcal): 130
Protein (g): 4
Fett (g): 2
Kolhydrater (g): 22

Kommentarer

Populära inlägg