Bönpasta med vitlöksfräst svamp och grönkål
Se hit alla pastaälskare! Alltså, det här blev SÅ gott och tog seriöst inte mer än 15 min att slänga ihop. Bönpastan gör också rätten glutenfri och extra proteinrik.
2 portioner:
200g bönpasta (klick!)
200g sköljd och skuren svamp (jag använde 50/50 av trattkantareller och champinjoner)
50g skuren grönkål (stjälken borttagen)
1 pressad vitlöksklyfta
100g färskost
salt
peppar
persilja
Gör så här: Hetta upp en torr stekpanna och lägg svampen. Låt allt vatten dunsta och tillsätt sedan en klick smör, den pressade vitlöksklyftan och grönkålen. Bryn i några minuter. Tillsätt lite vatten och täck stekpannan med ett lock och låt ångkoka några minuter så att grönkålen blir mjuk. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner pastan och färskosten i stekpannan med svampen och grönkålen. Salta, peppra och toppa med persilja.
Näringsinnehåll (per portion):
Energi (kcal): 466
Protein (g): 52
Fett (g): 13
Kolhydrater (g): 22
Kommentarer
Skicka en kommentar