Halloumi bowl med krämig jordnötssås och koriander
Här kommer recept på ännu en enkel men SÅÅ god vegetarisk rätt med asiatisk touch. Jordnötssåsen sätter verkligen identitet på rätten, och alla ångkokta grönsaker känns så bra för kroppen. Sen är den en fullpott för alla korianderälskare där ute ✌
PROVA!
2 portioner:
1 medelstor sötpotatis
1 bukett broccoli
1/4 huvud vitkål (inte det största huvudet då)
2 tomater
1 pkt halloumi
1 msk koriander (jag använde fryst, men färsk är såklart godast)
salt
peppar
Jordnötssås:
250 ml kokosmjölk
1 dl salta jordnötter
0,5 msk fisksås
0,5 tsk pressad citron
1 tsk kokossocker
1-2 tsk röd currypasta
Gör så här: Mixa jordnötterna i en matberedare. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt koka upp och sedan sjuda på svag värme i 30-40 minuter. Tärna alla grönsaker och halloumin i lagom stora bitar. Ångkoka grönsakerna tills de är mjuka men fortfarande har lite spänst. Stek halloumin gyllenbrun. Blanda allting i en stor skål tillsammans med koriander, salt och peppar. Servera med jordnötssåsen.
Näringsinnehåll (per portion):
PROVA!
2 portioner:
1 medelstor sötpotatis
1 bukett broccoli
1/4 huvud vitkål (inte det största huvudet då)
2 tomater
1 pkt halloumi
1 msk koriander (jag använde fryst, men färsk är såklart godast)
salt
peppar
Jordnötssås:
250 ml kokosmjölk
1 dl salta jordnötter
0,5 msk fisksås
0,5 tsk pressad citron
1 tsk kokossocker
1-2 tsk röd currypasta
Gör så här: Mixa jordnötterna i en matberedare. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt koka upp och sedan sjuda på svag värme i 30-40 minuter. Tärna alla grönsaker och halloumin i lagom stora bitar. Ångkoka grönsakerna tills de är mjuka men fortfarande har lite spänst. Stek halloumin gyllenbrun. Blanda allting i en stor skål tillsammans med koriander, salt och peppar. Servera med jordnötssåsen.
Näringsinnehåll (per portion):
Energi (kcal): 818
Protein (g): 36
Fett (g): 55
Kolhydrater (g): 42
Kommentarer
Skicka en kommentar