Vegetarisk middagsbowl med wasabimajo
Bowls, bowls, bowls. Jag älskar bowls av alla dess slag. Här är det senaste mästerverket som vi åt förra helgen. Egentligen är det inte så noga vad man har i, bara man har någon slags bas, en mix av massa goda grönsaker, något protein om man önskar, och en god dressing att toppa med.
Här använde jag svart ris - tycker det ger så bra tuggmotstånd och god smak. Dressingen var en wasabimajonäs och det är min nya favorit, helt sjukt gott och bara fyra ingredienser.
2 portioner:
1 dl svart ris
1 avokado
100g grönkål
1 dl mango (färsk eller fryst)
1 tomat
10 cm gurka
200g färsk broccoli
2 champinjoner
sesamfrön
salt
peppar
Wasabimajo (2 portioner):
1 dl majonäs
1 tsk färsk riven ingefära
1 msk japansk soja
0,5 msk wasabipaste
Gör så här: Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Dra bort bladen från stjälken på grönkålen. Ångkoka grönkålen i några minuter så att den blir lite mjuk. Hacka och skär upp resten av ingredienserna. Blanda ingredienserna till dressingen. Lägg upp måltiden i en djup tallrik: börja med riset och fördela därefter grönsakerna som du önskar. Toppa med dressingen och sesamfrön. Krydda med salt och peppar efter smak.
Näringsinnehåll (per portion):
Här använde jag svart ris - tycker det ger så bra tuggmotstånd och god smak. Dressingen var en wasabimajonäs och det är min nya favorit, helt sjukt gott och bara fyra ingredienser.
2 portioner:
1 dl svart ris
1 avokado
100g grönkål
1 dl mango (färsk eller fryst)
1 tomat
10 cm gurka
200g färsk broccoli
2 champinjoner
sesamfrön
salt
peppar
Wasabimajo (2 portioner):
1 dl majonäs
1 tsk färsk riven ingefära
1 msk japansk soja
0,5 msk wasabipaste
Gör så här: Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Dra bort bladen från stjälken på grönkålen. Ångkoka grönkålen i några minuter så att den blir lite mjuk. Hacka och skär upp resten av ingredienserna. Blanda ingredienserna till dressingen. Lägg upp måltiden i en djup tallrik: börja med riset och fördela därefter grönsakerna som du önskar. Toppa med dressingen och sesamfrön. Krydda med salt och peppar efter smak.
Näringsinnehåll (per portion):
Energi (kcal): 545
Protein (g): 13
Fett (g): 19
Kolhydrater (g): 75
Kommentarer
Skicka en kommentar