Glutenfria & näringsrika bananmuffins

Se hit om du vill baka något nyttigare, matigare, men ändå supergott. Dessa muffins är naturligt söta från bananer (och lite kokossocker om man vill) och fulla av fibrer från havregryn, rågkross och chiafrön. De är dessutom proteinrika från äggen. Helt enkelt väldigt näringsrika och samtidigt otroligt goda. Passar bra som fika eller mellis till både stora och små 😊

12 muffins
2 mogna bananer
3 ägg
3 dl havregryn
0,5 dl rågkross
1,5 msk kokosolja
1 msk kokossocker (kan uteslutas men ger en god smak)
1 tsk chiafrön
1,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt

Det bästa är att de är löjligt enkla att göra:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser förutom chiafröna i en bunke och stavmixa till en slät smet. Tillsätt chiafröna och rör runt. Klicka i smeten i muffinsformar och grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter.




Näringsinnehåll (per muffin):
Energi (kcal): 95
Protein (g): 4
Fett (g): 4
Kolhydrater (g): 11

Kommentarer

Populära inlägg