Snabb räkpasta - glutenfri

Här kommer ett tips på en suuuuperenkel och god räkpasta gjord på glutenfri pasta av majs, ärtor och linser. Tar lika kort tid att slänga ihop som det tar att koka pastan. Hur bra?!

2 portioner:
200g glutenfri spagetti (klick!)
1 pkt avrunna räkor i lake
2 tärnade tomater
0,5 strimlad purjolök
1 hackad vitlöksklyfta
0,5 grönsaksbuljongtärning
1 dl grädde
50g färskost
1 dl vatten
salt
peppar
en skvätt pressad citron
parmesanost

Gör så här: koka pastan enligt anvisning på paketet. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs vitlök, purjolök och tomat i några minuter. Tillsätt grädde, färskost, vatten och grönsaksbuljong och åt koka ihop. Tillsätt räkorna precis innan servering och smaka av med salt, peppar och en skvätt pressad citron. Blanda i pastan i såsen och toppa med riven parmesanost.

Voila!


Näringsinnehåll (per portion):
Energi (kcal): 655
Protein (g): 33
Fett (g): 23
Kolhydrater (g): 76

Kommentarer

Populära inlägg