Nyttig och galet god ugnsbakad äppelsemla

Semmelsuccén fortsätter vänner! Och nu är det ju snart februari 😀Denna var en favorit redan förra året, och jag känner att det blir en stark favoritkandidat även i år. Det enda som behövs är ett äpple, lite mandlar och dadlar, och vips så har du världens godaste, och nyttiga efterrätt.

Två portioner: 
1 delat och urkärnat äpple, gärna Granny smith
4 mosade dadlar
0,5 dl mandelmjöl / hackade mandlar
vispgrädde

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. blanda de mosade dadlarna med mandelmjölet till en krämig massa. Bred ut mandelmassan på två äppelhalvor och lägg i en ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, tills äpplena är mjuka rakt igenom. Servera med en klick vispgrädde



Näringsinnehåll (per portion):
Energi (kcal): 311
Protein (g): 4
Fett (g): 21
Kolhydrater (g): 15

Kommentarer

Populära inlägg