Pannkaks-semmel-snittar med raw mandelmassa
Hej vänner!
Snart är det ju semmelsäsong och jag som älskar semlor har redan tjuvstartat 😀. Dessa är dock en liiite hälsosammare variant, nämligen glutenfria och med mandelmassa gjord på dadlar och malda mandlar. Jag kan VARMT rekommendera dessa godingar, till fikat, brunchen, kvällen, you name it!
ca 20 snittar:
Pannkakor:
1 ägg
0,5 dl bovetemjöl
0,25 tsk salt
1 dl valfri mjölk
Raw mandelmassa:
1 dl malda mandlar
6-7 färska mosade dadlar
Vispgrädde:
1 dl vispgrädde
Gör så här: blanda ihop alla ingredienser till pannkakorna och stek i smör eller olja. Räkna med tre stora pannkakor. Blanda ihop de mosade dadlarna med mandelmjölet/malda mandlarna till en smet. Bred på mandelmassan på pannkakorna, rulla ihop dem och skär i lagom stora snittar, ca 1,5 cm långa. Ställ dem upp på höjden och klicka på en klick vispgrädde.
MUMS!
Näringsinnehåll (per snitt):
Energi (kcal): 52
Protein (g): 2
Fett (g): 4
Kolhydrater (g): 3
Kommentarer
Skicka en kommentar